Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julen ett maratonlopp med stress och jäkt – skönt att veta att det är ett helt år kvar till nästa gång

Så kom julen i år igen. En enorm tid av stress och jäkt.

Det ska vara så fint, mysigt och helst mycket välstädat hemma. Försöka hitta meningsfulla, genomtänkta, lagom dyra julklappar till de som inte önskar sig något och inte behöver något heller. Blir det rättvist? Har någon fått mer än någon annan?

Trängas på stan, på Ica Kvantum och Coop för att köpa mat, varav hälften kastas när julen är över. Försöka få barnen att bestämma var de ska tillbringa julafton i tid och inte dagen före.

Ett maratonlopp där man kräks när man når mållinjen, men vet att det snart äntligen är över, väntar jag bara lite kommer jag snart att må bättre.

Juldagen är bäst för då vet man att det är ett år till nästa gång. Och då ni, då ska jag vara pigg och fräsch, ute i god tid med julklapparna. Lyssna och vara uppmärksam under året och anteckna när någon uttrycker en önskan. Pyssla och städa lite varje kväll. Köpa bara lite mat, det som jag vet går åt, som alla tycker om. Vara klar senast en vecka innan. Sitta hemma och garva åt alla som inte lärt sig av misstagen.

Jag säger bara... nästa jul, då ni...

Avskaffa julen?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel