Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julgodis för Uffe

Ulf Eriksson har sju starthästar på träningslistan. Två av dessa styrde han till vinst på Bergsåker i går. Ett riktigt bra resultat med tanke på förutsättningarna.

Nyförvärvet Marzipan gjorde verkligen skäl för namnet med tanke på den stundande julhelgen. Halvfransyskan gjorde slarvsylta av favoriten Harpos Billythekid i slutskedet.

Ytterligare ett treåtssto glänste i händerna på Eriksson. Cox´s Winnie stod i realiteten omöjligt till i V65-3. Med bara en tredjedel så mycket intjänat som de övriga och från sämsta möjliga utgångsläge. Men som tur var visste hon inte om det och rundade till knapp men klar seger från de bakre regionerna.

– Marzipan är klart intressant stammässigt som syster till Berghs segerstaplare Juan Carlos, informerade Uffe. Vi har inte behövt gjort så mycket med henne sedan hon kom från Hultman. Med Cox´s Winnie tvingades jag ge mig i väg väl tidigt. Men hon bet i riktigt bra och det kändes i god tid att vi skulle greja det. Två fina förskottsjulklappar det här, avslutade en mycket nöjd Ulf Eriksson.

Rättviksamatören Carina Myrlund har fina framgångar på Bergåker. Totalt sju starter har resulterat i i fyra segrar och två andraplatser, samtliga med två nordsvenskar uppfödda i Sundsvallsregionen. I går var det hennes Moe Jerka som triumferade. Moe Odin-dottern placerades i front varvet kvar av Roger N Olsson och var aldrig reellt hotad sedan.

Micke Hallberg