Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jullovsöppet i Inbetween

Barnverksamheten i Inbetween kommer att hålla öppet samtliga vardagar under jullovet. En nysatsning från kyrkan som man klarar genom att samla flera verksamheter till samma plats.

Satsningen är döpt till Barnkyrkans julkafé. Men man betonar att alla åldrar är välkommen till fiket. Förenklat handlar det om att man under jullovet koncentrerar den mesta verksamheten till en och samma lokal.

Då kan vi samordna personalen för att kunna hålla öppet och även ha lite längre öppettider, säger prästen Linda Solem.

Alternativet hade varit att stänga ner nästan all barnverksamhet. Premiären var under måndagen och Jessica Öhlén var en av föräldrar med barn som var där.

Visst är det här är jättebra, säger hon. Då finns det alltid något man kan göra. Dessutom får barnen träffa andra barn och jag får träffa andra föräldrar som man kan prata med om olika saker.

Ibland är det skönt att kunna ta en paus från allt arbete hemma och bara slinka så här, säger Sara Andreasson, föräldraledig.

Aktiviteterna kommer att variera något. Lite beroende på hur gamla besökarna är.

Det blir en liten annan form av barnkyrka, säger Maria Byström, informatör Timrå församling.

Men finns det intresse och tillräckligt många besökare så blir det lite lek och sång.

Vi får ta det lite som det kommer och prova oss fram, säger Linda Solem.