Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julmarknad med bandvagn och färgsprakande fyrverkeri

Julmarknaden i Sörberge bjöd besökarna på en blandning av gammalt och nytt.
Längs Berglundavägen stod knallarna utspridda och sålde allt från leksaker till hemstickade vantar av varmaste ullgarn.

Snön knarrade under skosulorna. Andedräkten bildade små rökmoln ur munnen och julmusiken klingade glatt från högtalarna.

Julmarknaden serverade besökarna en knastrande vinterdag och hemvärnet skjutsade frusna marknadsbesökare i bandvagn längs den marschallupplysta vägen. Vintersolen lyste blekt på en molnfri himmel och det enda som föll från himlen var godisregnet från Ica-Anderssons tak.

Monica och Krister Landberg från Gussjön var på plats som knallar även i år och trots kylan såg de ut att uppskatta evenemanget.

– Jag tycker att det ser riktigt bra ut. Förr var marknaden mer koncentrerad kring Ica, men i år har den blivit mer utspridd så det är svårt att få någon kläm på om det är mer folk här jämfört med andra år, säger Krister Landberg som undervisar i slöjd och hade med sig några av sina alster till försäljning.

Tillsammans med sin fru Monica åker de runt som knallar både sommar och vinter.

Häst och vagn trafikerade den snövita vägen och dess bjällror hördes med jämna mellanrum. Men för dem som inte nöjde sig med en hästkraft så fanns Timrå skoterklubb på plats. De hade bjudit in Yamahacenter som lät intresserade provköra 2009 års modell.

– Det enda de måste ha är ett giltigt förarbevis, sen är det bara att köra, säger Christer Svensson, säljare på Yamahacenter i Sundsvall.

Inom inhägnaden susade även sexårige Pontus Heinrich-Solborg fram. Skoterspåret lutade en aning, men han höll sig kvar och varvade sina föräldrar flera gånger innan det blev dags att hoppa av. Och på pappas fråga om det var en sån skoter Pontus önskade sig i julklapp, så blev svaret ett tydligt JA!

Avslutningsvis ville arrangörerna och köpmännen önska besökarna en riktigt god jul och det gjorde de med ett färgsprakande fyrverkeri från taket på Ica-Andersson.