Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julskyltningen som nästan regnade bort

Halkande blöta Sundsvallsbor passerade snabbt de få stånden under gårdagens julskyltning. Det var svårt att få upp den rätta julstämningen. Men det fanns några verkliga guldkorn. Som Street Aid, Trams eldshow, kammarkören och tårtkastning.

Sex tappra killar från Sundsvalls gymnasieförbund lät besökarna kasta gräddtallrikar på Jultjuven som stack ut huvudet genom ett hål. Ett nöje som fick barnen att kikna av skratt efteråt. Några lade ned verklig energi på att gnugga runt grädden i ansiktet på Jonas Wiklund. Ordentligt nedsmetad tyckte han till sist att han var värd avlösning av sina kamrater.

Inga stånd fanns på torget men väl Street Aid, Elimkyrkans entusiaster som försöker finnas till för ungdomar som inte har någonstans att ta vägen. Men i går hittade även vuxna dit.

Det stod café så jag tittade in och här var det ju trevligt, sade Maud Andersson sedan hon avnjutit kaffe, bulle och glögg i värmen med julmusik i bakgrunden.

Bussen hade pyntats med adventsstjärna och glitter och kulor i fönstren och lite julstämning infinner sig.

Bo och Maria Johansson fortsätter oförtrutet sitt verk. Nu planeras en förjulsfest med tacos för ungdomarna.

Högst upp på vår önskelista är att få en lokal där vi kan vara permanent. Då skulle ungdomarna också kunna få sova över när de inte har någonstans att ta vägen, säger Bo Johansson.

Sedan drog Trams eldshow igång på torget och de lockade en större skara åskådare. I snabbt tempo snurrades eldstavar till trummans suggestiva rytm. Eldcirklar svävade, eldjonglering fascinerade liksom den lek med elden som NIls Andersson genomförde.

Så tog skönsången över med Kjell Lönnå och kammarkören i Vängåvan. Från en julgransformad estrad bjöd de först på adventstoner, och sedan kom Stilla natt. Så professionellt och så vackert att regnet inte märktes och ett rimfrostigt julkortsmotiv tonade upp sig inombords.