Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julsoaré med lång tradition

Sörbergeskolan firar 30-årsjubileum i år och en nästan lika lång tradition är att avsluta höstterminen med en julsoaré i Sporthallen. Det är som vanligt niorna som sätter ihop programmet och repeterar in de olika numren, tolv till antalet i år.

Den stora premiären sker den 18:e klockan 19, då föräldrar, andar anhöriga och allmänhet är välkomna. Den 19:e kör man sedan en extraföreställning för skolelever, innan man tar av sig scenkläderna och tar jullov.

Vid soarén kommer också årets luciatåg att medverka, eftersom föräldrar och allmänhet inte kan se tåget när man lussefirar i skolan. Matsalen, dit Lucia då ställer stegen, rymmer helt enkelt inte någon extern publik.

Vid årets soaré kommer en av de ursprungliga initiativtagarna att medverka i orkestern. Det är dåvarande fritidspedagogen vid Sörbergeskolan, Bengt-Erik Moe, som numera sysslar med helt andra saker. Han har dock behållit förmågan att spela keyboard vilket han ska göra tillsammans med en inhyrd trummis och en basist.

Tolv nummer ska sedan uppföras och programmet kan ge en liten antydan om vilka ämnen som kommer att belysas och gisslas.

Det ska bland annat bjudas dansuppvisning följt av Mitt Nytt, Talangjakt och Red Bull reklam. Mean Girls är ett annat nummer och en modevisning genom de 30 år skolan har funnits finns med i programmet. Myrornas krig och En julsaga avslutar föreställningen som beräknas ta en och en halv timme. Ett 60-tal elever är involverade i föreställningen. Manus har författats av Rickard Lindfors i samverkan med de agerande. De olika numren har vuxit fram succéssivt under hela höstterminen och arbetat med slutrepetitionerna intensifieras den här veckan.