Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jumbolagets kapten om den tunga hösten

Sundsvall Hockey ligger sist i Hockeyallsvenskan.
Då är lagkaptenen Johan Svedberg tydlig.
– Det handlar om att ta poäng och vinna matcher, det har vi inte gjort, säger han.

Annons

Efter att ha tagit en av de fyra första platserna i kvalserien i våras säkrade Sundsvall Hockey en återkomst till Hockeyallsvenskan.

32 matcher in i återkomsten har det inte gått som laget tänkt sig på förhand.

– Det har inte varit som förväntat. Vi hade väl trott och hoppats på att det skulle gå bättre, säger Johan Svedberg.

Med bara sex vinster på 32 matcher och totalt 31 inspelade poäng ligger Sundsvall Hockey sist i landets näst högsta serie. Närmaste konkurrent är Asplöven med 37 poäng.

– Det handlar om att ta poäng och vinna matcher, det har vi inte gjort, konstaterar Svedberg.

Sundsvall är dessutom det lag i serien som gjort minst mål (68) och tillsammans med Asplöven släppt in flest (102).

En kombination som inte är särskilt vägvinnande.

– Det är fakta, det är därför vi ligger där vi ligger. Vi har gjort för lite mål och släppt in för mycket, säger Svedberg.

Vad beror det på?

– Det är svårt att säga exakt vad det beror på. Vårt försvarsspel har väl inte varit på topp och Åkerlund har räddat oss i många matcher. Anfallsspelet har inte klaffat riktigt eftersom vi inte gjort så många mål. Vi har inte den utdelningen som vi velat ha.

Samtidigt som de ligger sist har de hunnit med att ta ett par skalper under säsongen, däribland två derbysegrar mot Timrå och två vinster mot Västerås.

Problemet är bara att vinsterna är få och sällan kommer flera i rad.

– Vi har varit för ojämna. Vi har vunnit och sedan torskat. Det handlar om att göra samma jobb varje kväll och match, och det är något som vi vet om och något vi jobbar på, säger Svedberg.

Vad har nig gjort medan resultaten uteblivit?

– Det vi har gjort är att vi har pratat mycket och diskuterat vad vi måste ändra. Och jag tycker att vi i de två senaste matcherna har hittat ett litet annorlunda spel som vi jobbar på.