Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Juniorerna fick debutera för Sundsvall Hockey

Sundsvall var utan trepoängare på hemmaplan inför mötet mot Västerås.
Det då två juniorer gjorde debut i from av Filip Myhrman och Henrik Axelborn.
– Det var fantastiskt kul, säger Myhrman.
– Det var magiskt, säger Axelborn.

SE OCKSÅ: Nilsson: "Kul att de unga får chansen"

LÄS MER: Sundsvall vann första hemma – skrällde mot serieledaren

Sundsvall Hockey hade inte tagit tre poäng på hemmaplan i någon av de matcher som de hade spelat i årets upplaga av Hockeyallsvenskan.

Det var innan matchen mot Västerås. För efter matchen mot serieledarna stod det 5–1 på resultattavlan, i Sundsvalls favör.

Med i det vinnande laget fanns två juniorer som båda fick göra debut i a-laget. Backen Filip Myhrman och ytterforwarden Henrik Axelborn.

För den förstnämnde blev det närmare åtta minuters spel medan Axelborn fick drygt tre minuters istid, utan att göra bort sig.

– Det var fantastiskt kul. Jag trodde jag skulle vara sjundeback innan, men sedan blev Tommy (Stenqvist) sjuk. Men det kanske var bra att få vet det sent, så man inte hann grubbla, säger Myhrman.

– Det kvar kul. Jag fick veta i fredags att jag skulle vara med, säger Axelborn.

Axelborn var också inblandad i ett mål, när han vann pucken i offensiv zon innan den hamnade hos lagkaptenen Johan Svedberg som skickade upp pucken i krysset.

– Det var magiskt. Efter det målet tycker jag att det är vår match helt, säger Axelborn, som inte fick någon passningspoäng på målet.

Efter matchen fick den unga duon beröm av tränaren Göran Tärnlund.

– Filip gör en klockren debut mot seriens bästa lag. De byten Henrik gjorde så var han i anfallszon varje gång, säger Tärnlund.