Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Juryns specialpris till Marianne Leek

I går kväll inleddes Dansbandsveckan i Malung med Guldklaven-galan. Marianne Leek och Sundsvalls kommun fick det ärofyllda specialpriset från juryn, för hennes arbete med ungdomar och dans.

Marianne Leek blev i veckan nedbjuden till Guldklaven-galan, med informationen att de under kvällen ville göra en kortare intervju för att uppmärksamma Danskulturprojektet i Sundsvall. Men detta visade sig bara vara ett svepskäl - för att kunna dela ut priset under kvällen.

– De lurade mig lite grann. De intervjuade flera under kvällen, men när de sedan skulle dela ut juryns specialpris började jag förstå att jag skulle få priset, säger Marianne Leek.

Vad är det ni har jobbat med?

– Det heter Danskulturprojektet och handlar om att ungdomar ska få en chans att pröva på dans på riktigt, kanske inte bara någon gång i en gympasal utan att egentligen veta vad det är. De har fått dansa till riktiga orkestrar i en drogfri miljö. Skolorna har nappat mer och mer, men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Jag vill att vuxna ska förstå hur viktigt det här är, säger Marianne Leek.

Marianne nämner vikten av att både Anders Hagman på Kultur & Fritid och Sundsvalls Kommun är delaktiga till utmärkelsen.

– Anders Hagman har hjälpt till och stöttat, och har följt med hela vägen. Jag kanske springer snabbast men han backar upp mig jättebra, säger Marianne Leek.

Hur kommer ni att föra detta vidare?

– Vi har bara sökt medel ett år i taget, det har inte blivit något stationärt. Men nu blir det spännande att se, kanske kommunen rent politiskt agerar i och med en sådan här utmärkelse, säger Marianne Leek.