Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Just i dag klarar inte Granlo BK av innebandyns elitlicens

Svenska Superligan i innebandy mår minst sagt så där.
Just i dag klarar bara fem av 14 lag av elitlicensen.
– Vi gör det inte tillsammans med många andra, säger Granlo BK:s ordförande Lennart Karlqvist.

Han är inte förvånad över siffrorna.

Tvärtom.

– Det här har varit på tapeten ett tag och jag kan bara konstatera att nu när vi reser till Göteborg kostar det oss 50 000 kronor, när vi sedan ska till Warberg kostar det 55 000 och vi får inte in någonting på de här matcherna, säger Karlqvist och fortsätter:

– Vi har ett problem. Innebandy är ingen sport som drar jättepublik samtidigt som vi har långa resor, däremot är det en sport med väldigt stor ungdomsverksamhet.

Läs mer: Nu ska Granlo BK:s öde avgöras – så här är läget med fem matcher kvar

Läs mer: Martin Östholm gör Pixbo ännu svårare att besegra

Det är Innebandys förvaltningsråd som presenterade de aktuella uppgifterna.

– Det är ju 2019 som SSL-klubbarna ska ha ett positivt kapital för att få elitlicens och jag tror att det blir svårt för förbundet att få med alla lag som det ser ut just i dag.

Granlo BK skulle inte vara där.

– Vi jobbar fortfarande med vår ekonomi, vi saknar fortfarande runt 200 000 kronor för att få klar rekonstruktionen. Så det är samma siffror. Vi kan inte skära mer i vår budget utan måste öka våra intäkter, säger han och fortsätter:

– Det vi har sett är att vi inte kommer att få in mer i sponsorpengar, utan vi måste arbeta med mera aktiviteter. Jobba med sociala projekt som Back 2 Basics i Skönsberg och arrangemang som Camp 10 och anordna cuper. Med det är saker som kan generera på sikt.

Just i dag är Granlo BK en av de nio klubbarna i SSL som inte skulle fixa elitlicensen.

Läs mer: Det blev bara fem perioder i Granlos tröja – nu lämnar Christoffer Ekstrand Granlo BK