Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JUST NU: Tjuvlyssna på Melodifestivalen-låtarna som tävlar i Gävle

För att "neutralisera" den eventuella fördelen Molly Sandén haft genom att en snutt av hennes låt "Youniverse" läckte ut i går publicerar nu SVT 30 sekunder av de andra bidragen som tävlar i Gävle. De ligger uppe ett dygn med start 17.00 i dag tisdag.

SVT presenterade nyheten i ett pressmeddelande daterat 16.16 under tisdagen. Fyrtiofyra minuter senare publicerades 30 sekunder av samtliga bidrag som tävlar i Gavlerinken i Gävle 27 februari. Men det gäller att ligga i med lyssnandet då låtarna bara ligger uppe i 24 timmar.

Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen 2016 säger i pressmeddelandet:

– Det har inte funnits något uppsåt från artisten eller dess skivbolag som i all kommunikation har varit tydliga med att releasedatumet är den 28 februari. Felet ligger alltså i nästa led vilket gör att det inte finns någon grund för diskvalificering. Det är dock synnerligen olyckligt att felet har uppstått och vi rekommenderar å det starkaste att skivbolagen framöver är ytterst övertydliga i all kommunikation med samtliga sina säljkanaler.