Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Just nu: Trafikolycka i Kovland

En trafikolycka har inträffat på riksväg 86 i Kovland.

Strax före klockan åtta på tisdagsmorgonen körde en lastbil i diket och tippade i Kovland. Olyckan ska ha inträffat på rikväg 86 i höjd med Sättna, mellan infarten till kyrkan och centrum Kovland.

Polis och räddningstjänst har larmats till olyckan. Enligt polisens uppgifter har ingen person kommit till skada vid olyckan som tros ha berott på halka.

Det råder begränsad framkomlighet på platsen.

Tungbärgare är rekvirerad för att bärga fordonet under dagen. I samband med bärgningsarbetet kommer trafiken förmodligen att stoppas helt i båda riktningarna på riksväg 86. Polisen skriver på sin hemsida att bärgningen av lastbilen förväntas pågå under hela dagen. De beräknas vara klara med bärgningsarbetet framåt 20.00.

Det aktuella vägavsnittet stängs av i bägge riktningarna eftersom lastbilen skall tömmas på last och därefter bärgas. Polisen skriver på sin hemsida att det är svårt att beräkna hur lång tid arbetet kommer att ta. Personbilar passerar vägsträckan genom att följa skyltning genom byn Tösta.

Den tunga trafiken kommer att ledas om via Bergsåker - Timmervägen - Norra vägen - Lv 631.