Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JVM: Ebba Andersson bästa svenska – röda armén i topp även i Junior-VM

Hittills har det svenska laget bärgat fem medaljer från Junior- och U23-VM i Rumänien. Jens Burman tog guld i herrarnas U23-distans på tisdagsmorgonen. I juniordamernas distans var det tuffare.

Annons

Sollefteås Ebba Andersson var först ut bland de svenska damerna på fem kilometer klassisk distans i ett slaskigt och snöfattigt Rasnov.

Det var tidigt två norskor som tog täten: Tiril Udnes Weng och Marte Maehlum Johansen. De turades om att ligga i topp genom det fem kilometer långa distansloppet.

LÄS MER: U23-VM: Jens Burman, Åsarna, krossade allt motstånd - tog guld i Rumänien

Andersson var 12 sekunder efter då ledande Weng vid 2,5 kilometer och låg då sjua men tappade ytterligare tid på båda norskorna mot slutet av loppet. Hon gick in som femma, 21 sekunder efter Johansen, som då slagit landskollegan med drygt fem sekunder.

Men Tiril Udnes Weng fick ge sig mot sin tvillingsyster Lotta Udnes Weng som åkte in som etta med nionde startnummer. Lotta, som även tog silver i sprinten på måndagen, knuffade också ner Andersson en placering.

LÄS MER: Sverige bärgade fyra medaljer - första dagen på JVM

Emma Ribom låg 19:e vid mellantiden men gick snabbare mot slutet av loppet och gick in i mål som 16:e åkare. Hon föll dock ner till 20:e och blev näst bästa svenska.

LÄS MER: Listan: här är Sveriges mest lovande åkare just nu

Gilla Skidpuls på Facebook för fler reportage och nyheter om vintersport!