Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JVM-trio tog topp tre i junior-SM: Rönnlund hedrade arvet från Assar och Toini

I premiären av junior-SM i längd i Torsby var det en Umeå-åkare som var starkast. Elina Rönnlund hedrade påbrået och tog hem segern, före Emma Ribom, Kalix och Moa Olsson, Vansbro.

Damernas skiathlon om fem gånger fem kilometer i U20 blev en uppvisning av barnbarnet till Assar Rönnlund och Toini Gustafsson. Elina Rönnlund tog hem JSM-guldet med över nio sekunders marginal ner till Emma Ribom, Kalix. Ribom var med i stafettlaget på junior-VM med just Rönnlund, Ebba Andersson och Jenny Solin, som tog ett av Sveriges många guld i mästerskapet.

Trea, drygt 59 sekunder efter Rönnlund, kom Moa Olsson, född och uppvuxen i Vansbro. Hon hade själv nästan en halv minut ner till fyran Rebecca Öhrn.

LÄS MER: JVM: Ytterligare succé i junior-VM – Stafettlaget tog Sveriges fjärde guld

18-åriga Olsson tävlar för Vansbro AIK Skidklubb och hon tog med JSM-bronset en fin revansch efter sin besvikelse på junior-VM i Rasnov där hon ställde upp i ett lopp och siktade på att bli topp sju men slutade 36:a.