Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kafé i Härnösand utlagt till försäljning: "Jag hinner inte riktigt med"

Det populära Wayne's coffee är till salu.
Kaféet ligger ute på marknaden och ägaren Daniel Sandström hoppas på en snabb affär.
– Wayne's går mycket bra, men jag har för mycket projekt i gång och en lokal kraft vore bättre, säger Daniel Sandström.

Wayne's coffee har funnits i Härnösand sedan 2007 och för fyra år sedan tog Daniel Sandström över fiket på franchisebasis.

Sandström driver även Wayne's i Sundsvall, Birsta och i Umeå. Dessutom planerar han starta ett kafé med samma koncept på Ikea i Umeå när det öppnar till våren.

Han driver även restaurang Apa i Sundsvall och nästa år ska han öppna kött- och fiskrestaurangen Herr Nilsson.

– Som du hör så hinner jag inte riktigt med mig och har kommit fram till att Wayne's i Härnösand tjänar bäst på att drivas av någon från orten med lokal förankring, säger Daniel Sandström.

De sista åren har Wayne's fördubblat sin omsättning, enligt Sandström, och har nu en omsättning på tre miljoner. Det är dock hälften av omsättningen som kaféerna i Sundsvall, Birsta och Umeå har.

– Det är rätt tid att sälja nu. Kaféet går bra, men är väl i behov av lite renovering. Det måste dock vara rätt person som brinner för att driva det, annars väntar jag tills den rätta dyker upp, säger Daniel Sandström.

De fyra anställda på Wayne's följer med i det nya bolaget vid en försäljning.