Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kajsa Kling tar paus från skidåkningen på grund av depression: "Tung period i livet"

Under tisdagen meddelade alpina skidåkaren Kajsa Kling att hon tar en paus från skidåkningen. Detta då hon är deprimerad och vill fokusera på sin hälsa, uppger hon i ett pressmeddelande.

Till helgen är det dags för premiär i världscupen i finska Levi i den alpina fartgrenen.

Men en som inte kommer till start är Kajsa Kling.

Under tisdagen meddelade Kling, som tävlar för Åre SLK, att hon har bestämt sig för att ta en paus från allt tävlande under den närmsta tiden. Detta då hon är deprimerad.

– Jag mår inte bra och då behöver jag kunna koppla bort den mentala stress det innebär att tävla. Jag vill just nu fokusera på mig själv för att ta mig vidare, säger Kling i ett pressmeddelande.

Landslagsläkaren Per Liljeholm instämmer i att Kling tar rätt beslut.

– Depression som sjukdom kan ge en mängd olika symptom, som orkeslöshet, nedstämdhet och så vidare, men också nedsatt fokus och koncentrationsförmåga, och det är naturligtvis inte bra om en ska åka skidor i höga hastigheter, säger Per Liljeholm i pressmeddelandet.

Hur länge Kajsa Kling blir borta från skidåkningen är i nuläget oklart, men hon säger själv i pressmeddelandet att hon kommer att vara borta tills hon känner sig bra igen.

– Det är inte så att jag mår dåligt varje dag, men det är mer att det är en tung period i livet och då behöver jag fokusera på rätt saker. Nu är det viktigaste att jag sätter min egen hälsa i första hand. Sen får vi se hur lång tid det tar innan jag mår bra igen och det är först då jag kommer tillbaka till skidåkningen, säger Kajsa Kling i pressmeddelandet.

Läs också: Stina Nilsson om kändisskapets baksida: "Tufft att hantera ibland"

Läs också: Dyvik efter sammanbrottet – nu berättar hon om ångestattackerna: "Har fått hjälp"