Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kakbuffé som hjälper katastrofoffer i Japan

Färgglada vårtecken som pärlhyacinter, tulpaner och krokus.

Eller vad sägs om läckerheter som krusbärsgrottor, kokosdrömmar och smörkransar?

Tjejdagen i Ånge arrangerad av Lions kvinnoklubb Zenit hade många sköna inslag.

Men tjejdagen som drog runt 200 besökare till Medborgarhuset i Ånge i går var inte bara till för nöjes skull. Syftet för arrangören Lions var att samla in så mycket pengar som möjligt till välgörande ändamål.

Inträdet och försäljningen av kakbuffén gick i stort sett oavkortat till hjälpverksamhet.

- Bara en procent av det vi får in går till administration. Pengarna går sedan där de behövs bäst för tillfället, exempelvis till katastrofen i Japan. Sedan ger vi också regelbundet till olika fonder, säger Elisabeth Sundqvist, president i Lions, Ånge.

Det var Tjejdagens sjätte år i år och 26 kvinnliga företagare visade sin verksamhet och sålde produkter av olika slag.

Siv Olsson som driver Kälen resort i Torpshammar erbjöd besökare att prova medicinsk yoga och sålde även olika stenar, vikingapärlor och fårskinnsprodukter.

- Det här är jättebra för att lyfta fram alla hantverkande kvinnor i kommunen, sa hon.

Karin Eriksson från Kälsillre besökte tjejdagen och hade precis provat den nya träningsformen Zumba.

- Det var jättekul, sa hon glatt innan hon med gott samvete efter motionerandet köpte med sig lite goda ostar från Grannäsets gårdsbutik.

Mellan handlandet tog sig många besökare tid att njuta av den utsökta kakbuffén där 31 sorters kakor trängdes på faten. Kakorna hade bakats av kvinnorna i Lions kvinnoförening Zenit och 10-åriga Kelly Rojas plockade åt sig av godsakerna.

Det gjorde också Linn Glad som pendlar från Sundsvall till Ånge kommun varje dag där hon jobbar som energi. och klimatrådgivare.

- Det är Earth hour i kväll och därför tog jag tillfället att visa alternativ till vanliga glödlampor, säger hon.