Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalla hoppar av landslaget – sambon Anders Svanebo petas: "Klart man är besviken"

I skuggan av att sambon Charlotte Kalla bryter med landslaget försvinner också Stockviks Anders Svanebo, men inte frivilligt. Han petas ur det svenska landslaget och nu gör paret gemensam sak.

Att Charlotte Kalla väljer att "göra en Northug" och ställa sig utanför landslagsträningen inför nästa säsong kom som en bomb i skidsverige. Hon har valt att fokusera i större utsträckning på träningen med sin personliga tränare Magnus Ingesson fram till Bruksvallarna som inleder nästa säsong.

Men det är fler som försvinner från landslaget och i hushållet Kalla/Svanebo blir det ingen som tar på sig träningsdräkten för landslaget inför nästa säsong. Att Charlotte Kalla ändå kan tävla för Sverige i landslagsdräkt är helt tänkbart, beroende på hur resultaten i Bruksvallarna blir, men för Anders Svanebo blir det ett mindre nålsöga att tränga igenom.

Han får ingen plats i landslagets träningsgrupp, trots att han bland annat var uttagen till Tour de Ski tidigare den här säsongen.

– Det är klart att jag är besviken. Det vore fel att säga annat. Jag kan tycka att det finns en ganska stor klick under A-laget som har resultat som är bättre än de som är i utvecklingslaget men som lämnas lite vind för våg. Men det är kanske en liten visare på den bredd som finns i Sverige, säger Svanebo till Sportexpressen.

Anders Svanebo, som är född i Sundsvall och tävlar för Stockvik, menar att bredden finns men spetsen är liten.

– Sverige har haft tre-fyra individer som har presterat på topp. Marcus Hellner, Johan Olsson till exempel, och under har det varit lägre nivå om man jämför med Norge.

Men det finns även något positivt med petningen. Nu får han och Charlotte tid tillsammans och eventuellt kan han ha en liten del i hennes nya träningsupplägg.

– Det kanske kommer passande, Charlottes drag, nu när jag inte kom med i träningsgruppen. Hon kör ett eget upplägg och jag kan själv vara med på ett hörn där, säger Anders Svanebo, som uppger att paret har parata om det, till SportExpressen.

Dock kommer han inte att vara del av hennes upplägg men han menar att det finns möjlighet för honom att vara med på hennes aktiviteter, för att inte ställas helt utanför. Magnus Ingesson hör dock helt och hållet till Charlotte Kalla.

– Nä, det är mer en logistisk fråga, med resor. Vi får mer tid tillsammans helt enkelt.

För fler skidnyheter och reportage: Gilla Skidpuls på Facebook!

LÄS MER:

Kalla och Svanebo tog historisk seger – tillsammans

Andra pallplatsen på få dagar – Svanebo segrare i Intersport Cup

Seger för Svanebo i Intersport Cup