Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalla ivrig inför Tour de Ski: "Det ska bli kul att köra"

2008 vann Charlotte Kalla Tour de Ski.
I år vill hon upprepa bedriften.
Svenskan kan knappt vänta på att få börja tävla.
– Det ska bli kul att köra så många tävlingar på kort tid, säger hon till Expressen.

Charlotte Kallas säsong har så här långt varit en bergochdalbana, med alltifrån pallplatser till ordentliga djupdykningar.

När Tour de Ski drar i gång i dag är det ändå 28-åringen Sverige sätter sitt stora hopp till.

– Hon ser bra ut på träning, de ska bli spännande att se henne i tävling nu. I Toblach visade hon lite bättre takter igen, på slutet i distansloppet åkte hon väldigt, väldigt fort, sade landslagets förbundskapten Rikard Grip till TT nyligen.

Årets tour inleds med en fristilssprint och Kalla är ivrig att komma i gång. Minst sagt.

– Jag tycker det ska bli kul med touren. Jag har fina minnen från den här tävlingen. Jag vill tävla igen. Det ska bli kul att köra så många tävlingar på kort tid. Jag ser verkligen fram emot att komma i gång, säger hon till Expressen.

Kallas optimism till trots, tävlingens stora förhandsfavorit är norska stjärnan Therese Johaug.

– Jag hoppas kunna behålla formen under touren. Jag har tränat på bra och det känns bra. Men jag vet att touren innebär många utmaningar. Jag måste kämpa hela vägen, säger hon.

För de svenska herrarna är förhoppningarna om framskjutna placeringar lägre, med såväl Marcus Hellner som Calle Halfvarsson ur spel.

När herråkarna testade sprintbanan under gårdagen gick det så där för Martin Johansson. Mitt i en utförsbacke kraschade han och voltade mot staketet.

Under ett kort ögonblick höll landslagsledningen andan. Men Johansson reste sig snabbt. Allt hade gått bra.

– Man måste ju se hur det är att krascha i backen... Jag låg väl i mitten av klungan och slog nog ihop pjäxorna. Man måste bjuda på lite show, säger han skämtsamt till Aftonbladet.

– Men det gick bra. Jag drog ihop mig för att inte kroka i staketet för jag hann se att det gick att glida under med skidan.