Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalla kan prisas dubbelt på Idrottsgalan

Charlotte Kalla utklassade motståndet på 10 km fristil i Falun. Hon belönades med ett VM-guld då och kan nu få fler utmärkelser för insatsen. Kalla är nominerad både för årets prestation och som årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan.

Charlotte Kalla och Sarah Sjöström är årets idrottare i Sverige. Åtminstone enligt nomineringarna till Idrottsgalan, som arrangeras i Globen 25 januari nästa år. De två svenska stjärnorna är ensamma om att vara nominerade till två pris som individuella idrottare.

Läs också: VM-guld på 10 km fristil till Charlotte Kalla

I motiveringen för Kallas nominering till årets kvinnliga idrottare nämns framför allt prestationerna från VM i Falun, som resulterade i brons på den klassiska tremilen och 15 km skiathlon, silver i stafetten och guldet på 10 km fristil. För guldloppet, där segermarginalen blev 40 sekunder, kan hon också vinna priset för årets prestation.

"Hon åkte i en helt egen division och fångade in all den kraft och energi som vibrerade över Lugnets skidstadion och växlade samtidigt ut lönen för alla tusentals timmar hon lagt ner i träning för att vara bäst just den 24 februari 2015", går att läsa i motiveringen på galans hemsida.

På herrsidan kan Johan Olsson vinna priset som årets manlige idrottare, där han bland annat får konkurrens av Zlatan Ibrahimovic.

Längdskidåkningen finns även representerad till priset för årets ledare där Rikard Grip är en av de fyra nominerade.

Se alla nominerade i faktarutan här intill.

Läs också: Skiddamer vann allt utom Jerringpris