Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kalla var bäst när det gällde som mest

Ett nytt år står för dörren. Men vilka profiler kommer vi att snacka om under 2016?
ST har funderat och presenterar tio heta namn.
Skiddrottningen Charlotte Kalla kammar hem en fjärde plats.

Annons

Så var Charlotte Kallas 2015:

Inför VM i Falun hade Charlotte Kalla problem. Skiddrottningen letade febrilt efter formen som inte ville infinna sig, trots att hon valde att stå över Tour de ski för att komma i bästa slag till hemma-VM.

Väl där var hon sig sedan lik.

Charlotte Kalla tog brons i skiathlon och på tremilen, silver på stafetten och på favoritdistansen tio kilometer fritt fanns det ingen som hade skuggan av en chans.

Kalla visade resten av startfältet ryggen och vann med förkrossande 40 sekunders marginal.

Efter skidsäsongen väntade sedan SM-veckan i Sundsvall, och där fick Kalla chansen att tävla i hemmabacken på Södra berget.

Naturligtvis uppfyllde hon ambassadörsskapet samtidigt som det blev SM-guld för både henne och sambon Anders Svanebo (Stockvik).

Den här världscupssäsongen har inte börjat riktigt som Charlotte Kalla hade hoppats, men säsongen långtifrån slut än.

Så blir Charlotte Kallas 2016:

Efter en trög start på säsongen kommer Charlotte Kalla fortsätta att jaga suveränen Therese Johaug i spåren. Kalla har ökat träningen inför den här vintern, och kanske kommer utdelningen retroaktivt – det vill säga längre in på säsongen.

Tour de ski är det stora målet under året, och precis som vanligt förväntar vi oss att Kalla är som bäst när det gäller som mest.

Förutom Tour de ski så har Charlotte Kalla själv pratat om att hon vill placera sig högt uppe i den totala världscupen. I skrivande stund ligger hon på sjätte plats i totalen, men att nå ikapp Johaug tror vi blir för svårt.

Däremot lär hon bli bästa svenska när vi summerar säsongen, även om hon får jobba för att ta sig förbi framtidsnamnet Stina Nilsson.

Klättra i listorna borde hon i alla fall göra denna säsong då flera toppnamn saknas på grund av graviditeter. Marit Björgen och Kikkan Randall blir mammor denna mästerskapslösa säsong.

Till sommaren fyller Sundsvallsbon Charlotte Kalla 29 år – ingen ålder för en längdskidåkare i högsta världsklass.

Det lär komma mera.