Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kallade Norge för "ruttet land" – nu blir rubrikmakaren Impola vallare i landslaget: "Behöver tävlingsdjävulen"

Sverige ska ta upp kampen med Norge om skidtronen.
En som sannerligen är motiverad för det är frispråkige Kopparbergssonen Bill Impola – som nu blir vallare i skidlandslaget.
– Man behöver tävlingsdjävulen för att lyckas, säger Urban Nilsson, vallachef.

Långloppsstjärnan Bill Impola meddelade i april att han lägger av. 27-åringen hade haft en säsong där han hade svårt att hitta motivation. Men nu har han fått ett nytt jobb inom skidsporten.

Det blågula landslaget kommer nämligen att knyta till sig Impola framöver, precis som de gjort med hans bror Jack. Expressen är först med att berätta att han blir den som kommer prova skidorna för landslagets räkning.

Det är också via Jack Impola som han fått jobbet. Bill berättar att han lämnade en förfrågan till landslaget inför OS.

Bill Impola blev förra säsongen uppmärksammad för att han hällde bensin på astmadebatten när han gick ut och sågade Norge rejält i en intervju med Nerikes Allehanda och kalalde dem för ett "ruttet land".

– Vi har ganska vassa armbågar. Det måste man ha om man lyckas. Sen vissa uttalanden han gjort, det får stå för honom. Det är passé. Nu ser vi framåt. Man behöver tävlingsdjävulen för att lyckas. Det är också viktigt., säger vallachefen Urban Nilsson till Expressen.

– Jag är sån som person. Jag säger vad jag tycker och tänker, säger Impola till Expressen.

Nu ska Sverige ta upp skidkampen med Norge. Bill Impola lär sannerligen vara motiverad till att ta upp den – och struntar i vad norrmännen säger om Sveriges senaste rekrytering.

– Nej, för fan. Alla säger vad de tycker. Jag bryr mig inte om de säger nåt om mig, eller pikar. Det skiter jag i, de får göra vad de vill. Det är bara idrott, det är inte så att hela världen står och faller med det.

Läs mer

Bill Impola om astmaskandalen: ”Norge är ett ruttet land”

Långloppsstjärnan Bill Impola lägger av: "Passionen finns inte där"

Bill Impola satsar mot världscuplag – för att hitta motivation