Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Källarbrand i Timrå under kontroll – trapphusen har ventilerats från rök

På lördagsmorgonen utbröt en brand i en källare till ett flerfamiljshus i centrala Timrå.
Det är oklart vad som har hänt och om någon är skadad.
Branden ska vara släckt, men flera av trappuppgångarna är fyllda med rök.

TV: Se platsen där det brann.

Vid 11.03 inkom larmet till SOS om att det brann i källaren på flerfamiljshuset. Enligt räddningstjänsten är det ett hus med flera trappuppgångar som är drabbat.

Räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen.

– Det har varit en brand i källaren, men den ska vara släckt nu. Men vi har flera mindre glödbränder kvar, säger Peter Höglund, inre befäl vid räddningstjänsten Medelpad.

Det är oklart hur branden har startat, men den ska ha börjat i husets källare.

– Vi har haft rökspridning i tre trappuppgångar, men i en är det lite mindre. Nu håller vi på att ventilera. Det finns även skyddsrum i källaren och där måste vi suga ut luften, säger Peter Höglund.

Enligt honom ska elden inte ha spridit sig till lägenheterna, men det är oklart med röken då man just nu kontrollerar ett 20-tal lägenheter.

Ingen person ha skadats i samband med branden.

Vid 14-tiden meddelade räddningstjänsten att man var färdig. Då hade man ventilerat trapphusen och det material som hade brunnit hade tagits från platsen.