Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Källaren hos Östersundsfamiljen blev ett badrum med vinkällare: ”Det här är vardagslyx för oss”

Ett rum för kompisar, för familjen eller bara för sig själv. Badrummet hos familjen Nordström och Nilsson blev till ett familjerum där en kaptensstol och en vinkällare skapar vardagslyx i deras liv.

På Röjarvägen i Östersund finns inte några fredagströtta barn. Klockan närmar sig middagstid men trots det är det bara glada skratt inne från badrummet. Eric Nordström och Ulrica Nilsson hänger med sina två barn, Ilse och Odin i det som kommit att bli deras familjerum.

– Vi är nog här nere minst tre dagar i veckan, berättar Ulrica.

Läs också: Så här gick det till när vedbodsgolvet blev Mys nya köksbord

Den jordtrampade källaren känns långt borta när man går på det nylagda klinkergolvet.

– Det var verkligen en outnyttjad dö yta här innan med ett gammalt vedrum och grovtvättrum, säger Eric.

Läs också: Malin har bevarat ursprunget i det gamla timmerhuset i Åre

Hjälp fick de från en pensionerad arkitekt som lämnade handskisser. Sedan har det blivit små ändringar längs vägen och i midsommar var rummet färdigt.

– Det bästa är att vi fick plats med allt för det här är inte ett jättestort utrymme, säger Ulrica.

Eftersom huset är från 1920-talet är badrummen i huset rätt små och därför visste Eric och Ulrica att det var ett nytt badrum som stod högst på deras önskelista.

– Ungarna älskar att titta på barnprogram och bada samtidigt, själv är jag ingen bastumänniska men jag tycker det är roligt att vi gör något tillsammans. Jag går in och ut från bastun hela tiden och Eric tycker att jag släpper ut värmen, säger Ulrica och ler.

– Jag visste att jag skulle utnyttja badrummet och bastun men att alla skulle göra det är jättekul, säger Eric.

Den gamla jordkällaren förvandlades till en vinkällare som även har tempererad kyl. Ute i rummet finns även en liten öl-kyl.

– Eric är en inbiten livsnjutare, säger Ulrica och skrattar när Eric visar upp vinkällaren.

– Jo men det här är vardagslyx, säger han och öppnar dörren till den tempererade kylen.

– Vinkällaren är en rolig grej, vi är inga vinkännare men vi är intresserade av vin. Vi har en vinprenumeration så varje kvartal kommer det hem nya viner. Dessutom är det väldigt trevligt att gå ner hit och i lugn och ro välja viner under en middag, fortsätter han.

Odin står i badet med huvudet fullt av skum, nu vill han basta. Ulrica sköljer av honom och han tar sin handduk och klättrar upp i kaptensstolen i bastun.

– Det är snickaren som kom med idén till stolen, den är jätteskön att sitta i men det har blivit Odins stol, det är mest han som sitter där, säger Eric.