Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kallas livsförändring – inspirerades av Leonardo DiCaprio: "Gjorde stort intryck på mig"

Leonardo DiCaprios dokumentär om klimathotet, "Before the Flood", har fått Charlotte Kalla att göra stora livsförändringar.
Det berättar skidstjärnan i en intervju med NSD.
– Den gjorde stort intryck på mig, säger hon till tidningen.

I helgen står Charlotte Kalla på startlinjen i den svenska tävlingspremiären i Gällivare. I samband med detta har 30-åringen gjort en intervju med Norrländska Socialdemokraten där hon bland annat pratar om den globala uppvärmningen.

Som skidåkare har hon flera gånger störts i sina förberedelser av den allt vanligare snöbristen. 2014, 2015 och 2016 har slagit alla värmerekord.

► Läs också: Kallas tränare efter bilden med norska ärkerivalen: "Charlotte är numera bränd"

– Det är väldigt påtagligt i min lägerplanering. Förr kunde man alltid dra till Ramsau (Österrike) på snöläger i september. Det kan man definitivt inte nu, det är bara att stryka direkt. Det är alltid väldigt osäkert var man kan dra på snöläger. Inte heller nu i november kan man veta, säger hon till NSD.

Leonardo DiCaprios dokumentär "Before the Flood", om klimatförändringar, fick henne att betrakta hotet på ett nytt sätt – och ändra sina levnadsvanor.

– Den gjorde stort intryck på mig. Det känns som det lilla jag gör ändå gör skillnad. Skulle fler börja tänka så gör det en hel del, säger hon till NSD.

► Läs också: Kallas hemliga plan – nobbar landslaget för norska ärkerivalen: "Träffas ganska mycket"

Kalla beskriver några av förändringarna hon har gjort i vardagen som ett resultat av sitt nya miljötänk.

– Källsortering. Jag duschar inte för länge. Det är mycket i vardagen. Jag har kört en elhybrid i två års tid, det känns också jättebra att de korta sträckorna kan göras på el, säger Kalla, som också har skurit ner rejält på sin köttkonsumtion, till NSD.

Charlotte Kalla kommer i Gällivare att ställa upp i fem kilometer fritt på fredagen samt tio kilometer klassiskt på lördagen.

MER OM CHARLOTTE KALLA

► Läs också: Ryske förbundskaptenens utspel efter dopningsskandalen: "Det kan hända Kalla"

► Läs också: Kalla om känslosamma mötet med Holmlund: "Det hon sa var det ingen annan som sa"

► Läs också: Efter uppmärksammade ändringen – Kalla sågar nya förslaget: "Hör inte till sporten"