Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kallas norska konkurrenter överväger bojkott mot OS: "Om det är otryggt åker jag inte"

Spänningarna i Nordkorea oroar de norska ländskidstjärnorna. I en intervju med norska TV2 berättar ett par av Charlotte Kallas konkurrenter att de överväger en bojkott av OS.
– Det är ju inte ens säkert att OS blir av. Får jag besked om att det kan vara otryggt så stannar jag hemma, säger Astrid Uhrenholdt Jacobsen till norska TV2.

Om drygt fyra månader inleds OS i sydkoreanska Pyeongchang. Mästerskapet utspelar sig bara sju mil från gränsen till Nordkorea och spänningarna som uppstått i området i samband med de kärnvapentest som utfördes i början av september gör nu att ett pat av de norska längdskidstjärnorna överväger att bojkotta mästerskapet.

– Jag är trygg med de säkerhetsbeslut som kommer att tas för oss. Jag tror inte att de sätter hela längd- och sportvärlden i fara, men om det är otryggt och man är osäker så åker jag inte till OS. Men jag tänker inte så mycket på det nu, vi får ta det när det kommer, säger Kathrine Harsem till norska TV2.