Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kallas stora besvikelse: "Det är frustrerande"

Charlotte Kalla var svart i ögonen efter sjätteplatsen i damernas 10 kilometer jaktstart i Ruka. Det var en fåordig stjärna som mötte pressen efteråt.

Annons

– Jag hade dåliga skidor, det finns inte så mycket att göra då. Det är ganska frustrerande när man inte kan åka, säger en besviken Kalla till SVT efter loppet, som inte vill prata mer.

Andraplatsen i damernas fem kilometer fristil på lördagen i Ruka, Finland, blev Charlotte Kallas bästa placering i helgens minitour som är starten på årets världscup i längdskidor. I fredagens sprint försvann hon i kvartsfinalen och irritationen var uppenbar. Det var inte den öppning hon hade väntat sig i årets säsong.

Hon hade 15,5 sekunder upp till Therese Johaug i söndagens jaktstart vid loppets början, och dessvärre kunde hon inte sätta emot Johaugs ursinniga start.

Norskan drog ifrån allt och alla och hade till slut 11,4 sekunder ner till tvåan Stina Nilsson, som hade jobbat upp sig rejält under loppet. Hon hade följe med Ida Ingemarsdotter, Ingvild Flugstad Östberg och Heidi Weng. Men Weng försvann när hon åkte fel på tredje varvet och Nilsson kunde dra ifrån de andra två innan upploppet. Ida Ingemarsdotter klarade inte spurten mot Östberg och slutade fyra.

Therese Johaug gick med söndagens vinst upp i ledning i världscupen, följd av Stina Nilsson. Ida Ingemarsdotter ligger fyra efter Östberg och Kalla ligger sexa inför nästa helgs tävlingar, som går i Lillehammer.

Läs också:

Nilssons och Ingemarsdotters konkurrent räknade fel på varven

Skidguiden: Nilsson tvåa igen

Johaug var ursinnig - Nilsson tvåa igen