Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kallas tränare stoppad – av polisen

Med bara tre veckor kvar till världscupspremiären i finska Ruka stöter Charlotte Kalla på patrull. Hennes tränare Magnus Ingesson nekas tjänstledigt av sin arbetsgivare: polisen i Piteå.

Annons

Trots att det är en mästerskapsfri säsong som väntar är det mycket som står på spel för det svenska längdlandslaget i vinter. Världscupssegrar hägrar och fokus ligger framför allt på Tour de Ski och avslutningstouren i Kanada i mars.

Men för Sveriges största skidstjärna Charlotte Kalla sätts nu uppladdningen inför premiären i Ruka den 27 november på prov. Hennes personliga tränare Magnus Ingesson stoppas från att vara med på det sättet som duon hade önskat, enligt uppgifter till Västerbottenskuriren. Ingesson jobbar till vardags som utredare för polisen i Piteå och har nekats tjänstledigt.

– Det känns så tråkigt när det i det stora hela inte handlar om så många dagar. Att man ska vara så "fyrkantig", säger Kalla som berättar att hennes tränare ändå har lyckats ta sig ledigt ett par dagar genom att ta ut semesterdagar, säger Kalla till Kuriren.

Ingesson själv tycker att beslutet är märkligt. Det handlar om åtta dagar som han ansökt om men nekats ta ut. I stället får han förlita sig till semesterpotten och har därigenom kunnat vara med under ett par nyckeltillfällen.

– Han var med mig i Torsby och nu några dagar i Val Senales (Italien), säger Kalla.

Kallas största fokus under säsongen ligger på Tour de Ski, där hon inte var med förra året på grund av att det låg farligt nära VM i Falun i tid. Nu finns inga mästerskap att ta hänsyn till och den första januari kommer hon att stå på startlinjen i sprinten i Lenzerheide (Schweiz). Men innan det och innan premiären i Ruka väntar skidpremiären i Bruksvallarna om två veckor, om minusgraderna kommer någon gång.

– Förhoppningsvis kommer det kallgrader och snö så att vi kan åka dit, säger Kalla.

Hon har både OS- och VM-medaljer men saknar en pallplats i den totala världscupen. I år saknas det största hotet mot det målet, Marit Björgen som är gravid, och Therese Johaug drabbades av en skada under hösten och det är oklart hur det har påverkat hennes uppladdning. Chansen ökar alltså att Charlotte Kalla ska ta den där sista åtråvärda trofén.

Läs mer:

Värmen kan stoppa skidpremiären i Bruksvallarna

Anna Haag: "Jag behöver inte pushas, jag behöver bromsas"

Vasaloppets dilemma: "Då skulle det bli tal om diskriminering"

Emil Jönsson: "Det var som att lära sig gå igen"