Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Källor: Stjärnorna skyddas på Dramaten

Efter skådespelaruppropet säger nu flera personer till Svenska Dagbladet att det har varit uttalat att man ska "skydda de manliga stjärnorna" på Dramaten.

Enligt en person ska det även under tidigare chefer ha varit uttalat att man måste skydda Dramatens stjärnor.

– Jag frågade till slut om man anser att vi som jobbar bredvid och bakom scenen ska behöva finna oss i att vara både fysiska och psykiska slagpåsar när vissa inte kan hålla nerverna i styr inför en premiär. Svaret blev kort – ”ja”, säger en person till tidningen.

Källorna säger också att Eirik Stubø, vd och konstnärlig ledare för Dramaten, ska ha uppmärksammats på att en skådespelare hotat sin ensemble och mobbat andra anställda.

Eirik Stubø säger sig inte kännas vid den uppgiften.

– Jag vet inte vad de syftar på. Men de grova brott som lyftes i Svenska Dagbladet, rena våldtäkter, har aldrig varit rapporterat till Dramatens ledning, säger han till SvD.

Han har tidigare berättat att det har varit två fall av verbala trakasserier under de 2,5 åren han har varit på Dramaten.