Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kämpaseger för Frölunda

En bra inledning av matchen. En sämre andra halva av matchen.
Det räckte dock för att Frölunda skulle besegra Brynäs med 4–2 på hemmais.

Frölunda började matchen i högt tempo och fick en 3–0-ledning redan efter 8.27 i första perioden. Brynäs hängde inte alls med i inledningen.

Frölunda kunde ha avgjort matchen i den första perioden, men i stället kom Brynäs tillbaka och fick ett viktigt reduceringsmål när det återstod mindre än en och en halv minut av perioden.

– Den reduceringen gav oss energi för att gå ut till andra perioden och bjuda upp till match, sade Brynäs tränare Niklas Czarnecki efter matchen.

– Även om Frölunda hade en tremålsledning så tyckte jag inte att vi var överkörda. Två misstag från vår sida ledda fram till såväl 1–0 som 2–0.

En ny bra inledning av mittperioden gav Frölunda snabbt 4–1 och ett säkrare avstånd till Brynäs.

– Det var ett psykologiskt viktigt mål, och vi fortsatte att jobba bra framåt. Det var bra fart och ett snabbt passningsspel, sade Frölundas Ulf Dahlén.

Brynäs reducerade dock ännu en gång i mitten av andra perioden och började jobba sig alltmer tillbaka i matchen. Den andra halvan blev jämn.

– Jag tycker att vi kom tillbaka bra i andra perioden, och gjorde ändå match av det hela, sade Niklas Czarnecki.

Tomi Kallio, som inlett säsongen tämligen mediokert hade bra fart på skridskorna mot Brynäs. Han inledde matchen på ett lysande sätt och var inblandad i Frölundas samtliga fyra mål. Han gjorde själv två av dem och spelade fram till två.

– Det var roligt att spela i kväll. Vi gjorde en mycket bra förstaperiod med ett snabbt och bra spel, sade han.

Precis som resten av Frölunda mattades han dock under den andra halvan av matchen.

– Det beror nog på att vi är lite trötta i kroppen efter många matcher på kort tid.

– Vi måste dock vara nöjda med att vinna med 4–2 på hemmaplan, sade Kallio.

Brynäs målvakt Anders Lindbäck spelade mycket bra och svarade för flera jätteräddningar när Frölunda pressade på som mest. Men det kostade på kroppen. Efter sex minuter av sista perioden tvingades han lämna över målet till Jacob Markström.

– Anders fick kramp och kunde inte spela mer, sade Niklas Czarnecki.