Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kampen för de lågavlönade måste fortsätta

Annons

Heder till journalisterna som grävde fram all skit inom kommunal. Samtidigt är det beklämmande att vi inte kommit längre än så här. Måste det vara journalister som tar fram all skit och får trollen att spricka, då har vi inte kommit långt i vår strävan. Naturligtvis färgas journalisterna av sina egna politiska åsikter, vilket kan påverka den som själv inte bemödar sig om vad som är orsak och verkan.

Kommunal, med flera fackförbund, har många medlemmar som är lågavlönade, och som Batra med partivänner vill sänka lönen för. Att sedan kommunals toppskikt förlikar sig med dessa högermänniskor, gör inte "kampen" för de lågavlönade bättre, men ska inte heller ligga till grund att man beslutar att gå ur facket.

Vad som måste till är gamla tiders styrka och kraft för att bemöta de nygamla krafterna som vill splittra arbetarna till fattigdomsgränsen. Att ha fixat sig en god utbildning gör ingen immun mot marknadskrafterna om dessa krafter vill förpassa dig till arbetslöshet eller annat, som till exempel lägre lön. Allt hänger ihop och mänskligheten hänger på om vi vill varandra väl. Men vi kan inte vara allas väl och ve bara för att vi ärvt vår välgång av våra fäder.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Svenske Sven

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel