Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanadensarna lyfter Skellefteå

Poängen fortsätter att rassla in för Skellefteå – och för succekanadensarna Brad Moran och Niko Dimitrakos.
Det blev varsin poäng för duon och tre för serietvåan när Djurgården besegrades med 2–0.

Nu är duon uppe i sammanlagt 57 poäng på 29 matcher.

– Vi gjorde ingen jättematch, men vi tar såna här segrar också, speciellt på bortaplan, sade Dimitrakos.

I vanliga fall är det han som står för målen och Moran för framspelningarna.

Vid det avgörande 2–0-målet mot Djurgården var det ombytta roller.

– Det var ett skönt mål och det kändes som att det skulle bli tufft för Djurgården att komma tillbaka efter det. Vi läser av varandra bra, han är en riktigt bra målskytt och jag försöker hitta passningsvägarna, sade Moran som gjort 28 poäng varav åtta mål.

Dimitrakos, tvåa i poängligan inför torsdagens omgång, står numera på 29 poäng (14 15).

Skellefteå är något av höstens succélag. Många experter tippade laget utanför slutspel, men när halvtidsmärket för serien passerats ligger Skellefteå på andra plats.

– Jag visste att laget hade gått till slutspel i fjol, men att vi blev tippade långt ned är inget som jag lyssnade särskilt på. Det är ju ändå på isen matcherna avgörs, sade Dimitrakos.

Han gillar samarbetet med Moran.

– Vi spelade ihop redan i träningsmatcherna och det fungerade direkt, sade han.

Tredjelänk i kedjan är sedan en tid tillbaka Brynäsförvärvet Mathias Månsson som gjort 15 poäng.

Och snart kommer mer offensiv kvalité då Mikael Renberg gör comeback.

Brad Morans 2–0-mål kom bara 45 sekunder före slutet av andra perioden och 3.20 efter gästernas ledningsmål – en styrning av Christian Söderström på Pavel Skrbeks skott. Då hade gästerna haft tre stolpskott dessförinnan.

Men märkligt nog var det ändå Djurgården som hade anledning att deppa. Laget hade två puckar dansandes på mållinjen i den första perioden och ytterligare jättelägen i den andra då Skellefteå åkte på tre raka utvisningar. Men trots numerära överlägen, bland annat fem mot tre i 53 sekunder, kunde Djurgården inte ta vara på chanserna. En het Andreas Hadelöv och Djurgårdens fortsatta ineffektivitet satte stopp för det.

Krislaget Djurgården, nu nere på jumboplatsen, kom till spel utan backarna Marcus Ragnarsson (knä) och Andreas Holmqvist (rygg).

– När vi inte gjorde mål i våra numerära överlägen så hände något. Vi har inte tålamodet att spela skithockey längre. Dessutom måste vi bli tuffare framför båda målen, sade en besviken Mikael Johansson, Djurgårdstränaren.