Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känd krögare i Sundsvall blir av med alkoholtillståndet

En känd krögare i Sundsvall har blivit av med sitt tillfälliga tillstånd att servera alkohol.
Orsaken är ekonomisk misskötsel och skatteskulder på 1,5 miljoner kronor.

Annons

För att få servera alkohol krävs att krögaren är skötsam och har en ordnad ekonomi. Alkoholförsäljning är enligt lagstiftarna en "socialt ansvarsfull uppgift".

Därför har ett företag som driver en populär restaurang i Sundsvall tilldelats en varning av kommunens socialnämnd. Enligt socialnämnden har bolaget misskött sin ekonomi. Det handlar bland annat om obetalda skatteskulder på upp till 1,5 miljoner kronor, upprepade betalningsuppmaningar och en skuld hos kronofogden.

Varningen betyder att företaget tills vidare får fortsätta sälja alkohol på restaurangen, men inte kan få tillfälliga serveringstillstånd till andra externa evenemang, som till exempel mässor eller öltält. De senare är enligt företaget nödvändiga om man ska kunna få någon lönsamhet i verksamheten och överleva ekonomiskt.

Krogen har överklagat varningen, men i veckan beslutade den högre instansen, förvaltningsrätten i Härnösand, att den ska kvarstå.