Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kända blir underkända


Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt


De underkända


Norstedts

Fem böcker har det blivit om den socialt hopplöse och sexmissbrukande kriminalpsykologen Sebastian Bergman, och riksmords fyra poliser. Den senaste tar tempen på ett samhälle där yta och dumhet regerar, det är i alla fall seriemördarens utgångspunkt.

Ett par kända dokusåpa-deltagare hittas mördade med dumstrut på i skamvrån på två skolor. De har testats och befunnits underkända. Riksmord kopplas in och jakten börjar. Det är en kamp mot klockan eftersom mördaren ökar tempot och dessutom låter sig intervjuas i Expressen.

Utrymmet här tillåter inte mer om innehållet, men tro mig på mitt ord att det är rejält spännande. Hjorth-Rosenfeldt vet verkligen hur man skriver. Är det är slutpunkten för den här serien? Tja, läs själva och fundera på den saken. Själv funderar jag fortfarande på den saken.