Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känslorna formar dig – dansföreställningen Metamorfo visas nu på flera platser i länet

Det är en dans om destruktivitet och hat. Men också om att ta sats från botten. Nu visas föreställningen Metamorfo i Ramsele och Örnsköldsvik.

Metamorfo är en dansföreställning av och med Elin Kristoffersson och Maria Bervelius från Härnösand respektive Örnsköldsvik. Den handlar om hat och rädsla och hur känslorna omformar den som hatar. Med sin röst gestaltar Maria Bervelius en destruktiv resa uppifrån och ned; dansen visar vägen vidare, om att ta sats från botten och om vägen upp.

Föreställningen är inspirerad av novellen Legenden om fågelboet av Selma Lagerlöf, om en man "som hade erfarit mycket av världens ondska. Han hade själv förföljt och plågat, och förföljelser och plågor från andra hade kommit på hans del..."

Nu på lördag 13 februari ges Metamorfo i Skogsnäs. På måndag blir det en föreställning i Timrå och på onsdag ges verket på Sliperiet i Örnsköldsvik.

* * *

■■ För fler kulturnyheter varje dag: Följ kulturredaktör Katarina Östholm på facebook:

Läs mer kultur och hitta alla artiklar på vår hemsida

Vill du ha senaste nytt direkt i din mobil? Ladda ner Allehandas app till Iphone eller Android.