Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaoset uteblir – köpet av Timrås hockeyarena i hamn

I augusti klubbades kommunens köp av ishallen.
Men beslutet överklagades.
Nu har förvaltningsrättens dom fallit.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

Efter en lång tid med diskussioner och förslag på olika lösningar för att komma till rätta med Timrå IK:s akuta ekonomiska kris så köpte kommunen ishallen för 45 miljoner kronor. Det köpet klubbades den 26 augusti på ett extrainsatt kommunfullmäktigemöte.

Läs mer om det här

Mening var att köpet skulle klubbas redan den vid mötet den 15 juni men då gick ärendet tillbaka genom en minoritetsåterremiss efter det att oppositionen menat att affären inte var ordentligt genomarbetad.

Läs mer om mötet den 15 juni här

När köpet väl klubbades i augusti så dröjde det inte länge förrän Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet tillsammans med Nätverk Timrå överklagade beslutet om arenaköpet. Kvartetten menade bland annat att beslutet stred mot kommunallagen.

Läs mer om överklagandena här

Nu har förvaltningsrättens dom fallit och rätten avslår överklagandena. Ett domslut som kommunalråd Ewa Lindstrand (S) är lättad över.

– Rätten bedömer om det skett några formella fel enligt kommunlagen och vi har aldrig trott att så varit fallet så det är bra att vi fick det bekräftat.

Lindstrand har inte själv läst domen men hon är inte särskilt överraskad över utslaget.

– Nej, jag hade förväntat mig det. Jag såg inget fel i vår handläggning och beslutsgång av ärendet, säger hon

Nu tycker Ewa Lindstrand att det är skönt att man kommit till vägs ände i frågan och hoppas på att det sker en ändring i framtiden.

– Jag tycker att politik ska man bedriva genom argumentation och inte genom rättsväsendet så jag hoppas att det inte blir någon upprepelse av detta, säger hon.

Oppositionsråd Tony Andersson (M) var en av de som ansåg att kommunens köp av ishallen var fel och han var också en av de som överklagade köpet. När han får frågan om vad han tycker om domstolens beslut så blir svaret.

– Det är aldrig enkelt att förlora men har man förlorat så har man.

På frågan om det kan bli aktuellt med en överklagan till kammarrätten så förklarar oppositionsrådet att han inte heller tagit del av domen ännu.

– Det kan jag inte svara på nu jag måste läsa domen först, säger han

Är du besviken över resultatet?

– Lägger man in en överklagan så räknar man med att vinna så är det alltid, säger Tony Andersson.