Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kapade en minibuss efter trafikolycka

Efter knivdådet flydde gärningsmannen, som enligt polisen är en 33-årig Timråbo, i en bil från sjukhuset. Efter att ha kört i diket kapade han en minibuss och hotade passagerarna med machete.

33-åringen körde direkt söderut när han hade knivhuggit kvinnan. När han började närma sig Gävleborgs län körde han i diket.

– Det var flera personer som försökte hjälpa honom, men han hotade dem med macheten. Det kom en minibuss som stannade och då rånade han passagerarna och stal minibussen, säger Annica Odelind som är informatör på polisen i Västernorrland.

Färden söderut på E4 fortsatte tills 33-åringen befann sig tre mil norr om Hudiksvall i Harmångerstrakten. Där körde han av vägen och hamnade på en återvändsgata i skogen. När polisen kom till platsen var mannen så pass våldsam att de fick skjuta ett varningsskott.

– Han satte sig emot kraftigt vid gripandet och man har inte kunnat prata med honom alls, säger Annica Odelind.

33-åringen är nu misstänkt för mordförsök och rån.