Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kaptenen om nya utmaningen: "Språkmässigt är det lite svårare nu"

Säsongspremiären står runt hörnet för Sundsvall Timrå Dam. Nu är det klart att Beatrice Johansson åter får kaptenstiteln. – Jag känner mig mer förberedd nu än någonsin inför en ny säsong, säger kaptenen.

Nu i veckan gick Sundsvall Timrå Dam, tidigare Sundsvalls Wildcats, ut med tre namn som fått ansvaret att leda laget genom den nya säsongen. Som kapten stod ett välkänt namn.

– Det känns jättekul att få fortsätta som kapten, säger Beatrice Johansson.

– Det är klart att det är lite speciellt att vara kapten, men jag ser varje spelare i laget som lika viktig. Alla har sin plats, som kapten handlar det om att leda lite mer bara.

Läs också: Kaptenstrion i Sundsvall Timrå presenterade

Ledarskapet har alltid varit en stor del av henne och därför känns det naturligt att ta på sig rollen som kapten.

– Även innan jag hade titeln var jag med och styrde mycket, jag har alltid varit sådan.

Vid sin sida kommer hon ha hjälp av Erica Udén Johansson och Natalie Eriksson som utsetts till assisterande kaptener.

– Det känns jättebra att ha Erica och Natta vid min sida. Erica har väldigt mycket erfarenhet efter att ha spelat i landslaget. Och Natta är en positiv tjej som även hon har mycket ledarskap i sig – så jag tror att vi kommer att bli ett bra team.

På lördag den 10 september drar säsongen igång genom en match mot Linköping. Inför premiären har många nya namn värvats till truppen och många förmågor kommer från andra länder – vilket ger kaptenen en liten utmaning.

Se också: Se höjdpunkterna från Sundsvall/Timrå–Modo Hockey

– Språkmässigt är det lite svårare nu, men det är också det enda som är annorlunda. Jag bodde ju ett år i Kanada så engelskan känner jag mig bekväm med, säger hon och fortsätter:

– Individuellt känns laget jättebra, vi ska bara få spela ihop oss. Vi hade teambuildningdag för ett tag sedan och redan då märktes det att vi trivs med varandra.

Hur känns det inför säsongspremiären?

– Jag är mer förberedd nu än någonsin tidigare. Jag har tränat hårt och är mer fysiskt redo nu än innan tidigare säsonger.

Läs också: Kaptenen Beatrice Johansson nöjd – trots förlust i säsongspremiären: "Ser mycket mer lovande ut nu"