Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karg black metal avslutar säsongen för Club Deströyer

Club Deströyer har gjort klart med sin säsongsavslutare.
Den 21 maj kommer polska black metal-bandet Mgla på besök till Sundsvall.

Annons

Polska Mgla bildades i Krakow år 2000 och består av Maciej "Darkside" Kowalski på trummor och Mikołaj "M." Żentara på gitarr och sång. Bandet har, förutom ett gäng demos och EP-skivor, släppt tre fullängdare. Den senaste plattan, "Exercises in futility", har hyllats av rockkritiker och den kammade exempelvis hem tio av tio i betyg i rockmagasinet Close Up Magazine.

Club Deströyer berättar att Mgla tidigare bara har spelat en gång i Sverige och att bandets sound brukar beskrivas som karg och avskalad black metal, men med en touch av melodi och melankoli. Club Deströyer menar att Mgla nosar på toppskiktet av genregiganterna och kommer inom kort räknas som ett av de verkligt stora namnen.

– Med musik och lyrik som kryper innanför skinnet likt få andra band just nu känns det som att det är julafton både nu när vi gör detta officiellt och i maj när de äntligen står på vår scen säger Tobbe Fällström från Club Deströyer.