Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karin Näslund: Ställ dina frågor och få svar – nu öppnar vår valtjänst #kandulova

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Om två månader är det dags att gå till valurnorna. Då har vi som väljare chansen att vara med och välja vilka politiska partier som ska styra landet, landstinget och kommunen de kommande fyra åren. Redan nu kan du vara med och sätta agendan inför valspurten. I dag öppnar vi nämligen vår valtjänst #kandulova.

Precis som livet självt handlar valet om både de små och stora frågorna, och det är bara du som vet vad som är viktigt för just dig. Det innebär däremot inte automatiskt att det är självklart vilket parti man ska lägga sin röst på. Tvärtom kan det vara rätt snårigt att veta var partierna står inom alla områden.

Ofta är det många frågor som vi vill ha svar på innan vi bestämmer hur vi ska rösta. Här är #kandulova en bra hjälp på vägen.

Här är #kandulova en bra hjälp på vägen.

Genom att besöka vår valtjänst kan du ställa just dina frågor till politikerna - och få svar.

Den digitala tjänsten hade premiär i förra valrörelsen, för fyra år sen, och det var många som tog chansen att ställa sin specifika fråga till politikerna.

Genom den enkla fråga/svar-tjänsten skapar vi tillsammans en unik löftesbank, där våra politiker enkelt och tydligt kan ge svar på angelägna frågor.

Ju fler frågor och svar, desto tydligare bild av partiernas framtidsvisioner och konkreta idéer kommer vi att få. Ingen fråga är för stor eller för liten. Kanske vill du veta när barnens skola ska rustas upp - eller om den blir kvar? Eller är det frågor om äldrevården som är mest angelägna för dig? Hur partierna prioriterar inom områden som sjukvård, infrastruktur och allmänna kommunikationer kan vara andra ämnesområden där #kandulova guidar dig inför valet.

Precis som i förra valrörelsen kommer vi dessutom att lyfta upp olika frågor i vår journalistiska rapportering. Självklart kommer vi också att följa hur det går med årets löften för att se om de blir verklighet eller inte.

Alla som vill kan delta och bidra med sina frågor.

Alla som vill kan delta och bidra med sina frågor. För att ställa dem behöver du gå in på vår nyhetssajt. Läsa frågor och svar kan du göra oavsett om du är inloggad eller inte.

Vi går en spännande höst till mötes. Ta chansen och sätt din prägel på valrörelsen genom #kandulova. Vilka frågor är viktigast för dig? Ställ dina frågor, redan i dag!

 Här kan du ställa dina frågor.

PLUS Det är enkelt att använda valtjänsten #kandulova

MINUS Hat och hot kan aldrig accepteras, inte heller i en valrörelse. Se till att hålla en god ton i dina frågor och i övriga sammanhang.