Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karin Näslund: "Tack alla läsare för ert engagemang"

Artikel 13 av 20
Nazismens näste
Visa alla artiklar

Annons

Om ingen vill lyssna, får berättelsen inget liv. De orden kommer – fritt översatt – från succéförfattaren JK Rowling som ligger bakom böckerna om Harry Potter.

Detsamma gäller vår rapportering. Utan er läsare, som följer våra digitala nyhetsflöden och läser papperstidningen, så blir vårt arbete ganska meningslöst.

Det är för er vi finns till och hela tiden måste vara relevanta.

Därför är det glädjande att se med vilken uppskattning som vår granskning av nazisterna i närområdet har tagits emot.

Nazismens näste: Här finns alla delar i artikelserien

Under de första publiceringsdagarna har vi hittills fått övervägande positiva reaktioner. Många läsare har uttryckt hur viktig de tycker att vår granskning är och flera har ifrågasatt hur nazismen kan tillåtas.

Responsen har till stor del kommit in som kommentarer på våra Facebooksidor. Vi har fått bemöta kritik och berätta varför vi skriver om det här ämnet. Här har ni läsare bidragit på ett fantastiskt sätt, genom att diskutera och bemöta dem som vill rikta ljuset åt ett annat håll.

Kritiker har försökt avfärda vår journalistik som irrelevant och ointressant. Metoden som används är ofta att försöka flytta fokus genom att svartmåla andra grupper. Frågor som varför vi inte i stället granskar det ena eller det andra har förekommit – och fått svar både från oss och från läsare.

Kritiker har försökt avfärda vår journalistik som irrelevant och ointressant.

Tekniken är mer välkänd än begreppet – det kallas "whataboutism", eller på ren svenska "ja men du då?"

För mig känns frågan helt irrelevant och med tydligt syfte att förminska vår rapportering. Självklart får man tycka precis vad man vill om vår journalistik, och vi tar gärna emot alla sorts tips om granskningar vi borde göra – men att få det att framstå som att vi genom att granska nazisternas framfart inte kan granska andra extremister är inte att föra en seriös debatt.

Därför vill jag rikta ett stort tack till alla läsare som tar del av vår rapportering, och en extra kram till alla som hjälper oss att hålla trollen borta från kommentarsfälten.

TOPPEN: Läsarnas engagemang; vi tackar för alla glada tillrop och den fina blombuketten!

BOTTEN: Att vi behöver granska nazismen år 2017

Nazismens näste: Här finns alla delar i artikelserien