Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärleksförklaringen från Ari Skúlason – skickade med historiska matchtröjan till Sundsvall

Ari Skúlason var älskad av fansen under sina sex år i Giffarna.
Och kärleken verkar vara ömsesidig.
När Island skrällde mot Portugal i tisdags gav Skúlason en av sina matchtröjor till Sportens utsände Oskar Lund med meddelandet:
– Han sa att jag skulle ta med den hem till Sundsvall och vara stolt över Island, säger Lund i EM-morgon.

Ari Skúlason är en del av det isländska landslaget, med Lars Lagerbäck i spetsen, som blivit många svenskars "andra-landslag".

I och med framgångarna senaste året och skrällen mot Portugal har svenskarna tagit Island till sitt hjärta och Oskar Lund skrev i sin senaste krönika om hur han för en dag blev islänning.

Det finns alltså, utan tvekan, ett speciellt band mellan de två nationerna.

Och kanske framför allt mellan Sundsvallsborna och islänningarna.

Under flera säsonger har vi sett flera spelare från den lilla ön representera Giffarna och en av de största profilerna är Ari Skúlason.

Den tidigare GIF-kaptenen som Oskar Lund träffade efter Islands match mot Portugal.

– Han var bra när han kom men han utvecklades otroligt mycket som spelare och person. Han gick från hetlevrad ytter till lagkapten och central mittfältare. Han är en av de bästa spelarna i Giffarna under 2000-talet, berättar Lund i EM-morgon.

– Han har stora känslor för Sundsvall och Giffarna och det visade sig efter matchen mot Portugal. I presszonen träffade vi honom och han uppskattade att vi, från hans gamla hemort, var på plats. Han kastade då fram en av sina matchtröjor på räcket som skiljer journalisterna från spelarna. Han sa att jag skulle ta med den hem till Sundsvall och vara stolt över Island

Hur ska man då tolka Skúlasons gest?

– Jag ser det som en kärleksförklaring till Sundsvall och hans tid där, avslutar Lund.

LÄS MER: Krönika: "President Lagerbäcks Island är ett landslag att älska – den här kvällen blev jag islänning"