Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlsson och Stenson bäst i världen

Först bäst i Europa, nu bäst i världen.
Robert Karlssons golfår har varit omåttligt framgångsrikt.
– Det är fantastiskt att vinna för Sverige, sade Karlsson efter att på söndagen ha vunnit par-VM med Henrik Stenson.

Inför den sista rundan låg svenskduon fyra slag bakom ledande Spanien och Australien. Men efter 63 slag sista dagen, nio under par, blev segern till slut klar. Karlsson och Stenson vann med tre slag före den spanska duon Miguel Angel Jimenez och Pablo Larrazabal.

– Tyskland var heta på torsdagen, Spanien på fredagen och Australien i går (lördag). Så jag tänkte att det var vår tur i dag, sade Henrik Stenson när segern var klar.

– Vi spelade otroligt bra i dag och det är fantastiskt att vinna för Sverige. Det var ett tag sedan Sverige vann, fyllde Karlsson i.

Den senaste och den inför söndagen hittills enda svenska segern kom genom Per-Ulrik Johansson och Anders Forsbrand i Rom 1991. Och Robert Karlsson tycker att det är häftigt att se vilka namn som vunnit tävlingen tidigare.

– Om man tittar på pokalen så är det många imponerande par där. Jag hoppas att vi i framtiden kan blicka bakåt och säga samma sak om oss som spelade här, säger Karlsson som haft ett otroligt framgångsrikt år.

Han kom bland de tio bästa i tre av årets fyra majors. Han vann penningligan på Europatouren efter att bland annat ha vunnit tävlingen i Köln i september. Och nu avslutade han säsongen med seger i par-VM tillsammans med Henrik Stenson. För Stenson var det dock första segern för året.

– Jag har haft ett stabilt år utan att vinna någonting så det var skönt att kunna göra det med Robert. Nu kan han lägga den till resten av samlingen, säger Stenson.

Säsongen fortsätter nästa helg för svenskarna när det är dags för Nedbank Challenge i Sydafrika. Där har Stenson en fjärdeplats att försvara från fjolårets tävling.