Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karoline Pettersson startar dansstudio i Kvissleby: "Jag gör det för barnens skull"

Snart öppnar dörrarna till ett nytt projekt i Kvissleby.
Det är den nya dansstudion Dancekidz som har premiär i veckan.
– Idén bara ploppade upp från ingenstans och här är vi nu, säger studions grundare Karoline Pettersson.

Den 16 mars går ridån upp för Dancekidz i Kvissleby. Bakom idén står dansläraren och småbarnsmamman Karoline Pettersson, som så sent som i julas bestämde sig för att hon ville satsa på dansen på heltid, men med fokus på barn. På studions danschema, som sträcker sig från lördagar till tisdagar, ryms street dance och funk för de äldre med rytmikdans för de yngre. Visionen är att studion ska bli en huvudsyssla i framtiden och att Karoline ska kunna erbjuda både barn och vuxna en uppsjö av kurser.

– Jag har hållit på med dans i hela mitt liv. Så när jag fick frågan vad jag vill syssla med efter mammaledigheten ploppade tanken bara upp och jag tänkte "varför har jag inte gjort detta tidigare?", säger hon.

Läs mer: Andra aktiviteter i Kvissleby

Från att idén till projektet föddes har arbetet med att starta upp studion gått fort. Efter ett besök på banken i februari och med ett hyreskontrakt på 110 kvadratmeter senare ringde hon sin man för att berätta att hon satt bollen i rullning.

– Han hade ingen aning om att jag ens tittade på lokal! Han tycker att jag är helt hopplös och aldrig har någon framförhållning med någonting. I helgen köpte jag virke till vår reception och han sa "det här kommer aldrig att fungera", säger hon och tittar på det färdiga hemmabygget bestående av en bokhylla, byggdelar av innertak och dansstudions logga.

– På den vägen är det och här står vi nu, säger hon.

Inflyttningen skedde 1 mars och sedan dess har Karoline Pettersson arbetat från morgon till kväll i studion med att klä väggarna med speglar och golven med färgglada gummimattor – för att därefter åka hem och sätta sig med bokföring och budgetarbete. Nu står stereoanläggningen inkopplad och omklädningsrummen klara i väntan på att fyllas av förväntansfulla barn. Klädkoden är inneskor och sköna kläder, även för vuxna.

– För barn upp till fyra år kommer föräldrarna att få vara med och dansa, eller bara sitta ner och fika och finnas i närheten . Men självklart gör vi undantag för äldre barn om behovet finns, säger hon.

Se också: Stor danstävling i Sundsvall – se den i sin helhet här

I dagsläget finns åtta olika kurser att boka, och i sommar startar den fyra veckor långa kursen Sommarskoj, men i framtiden hoppas Karoline Pettersson kunna erbjuda ännu mer. Både pappa-barn-kurser, balett och yoga står på önskelistan. Hittills har nitton barn ansökt till vårens danskurser, varav de allra flesta är i tvåårsåldern och boende i närområdet. Men Karoline hoppas att även barn inifrån Sundsvall kommer känna lusten att ta sig ut till studion i Kvissleby för att dansa.

– Jag tittade på lokal mer centralt först, men kände sedan att jag verkligen vill hålla till utanför stan. Det fattas något för barn här ute i Kvissleby och det är ju för barnens skull jag gör detta, säger hon.

I lokalen finns tillgång till omklädningsrum, dusch, kök, hiss och barnvagnsutrymme. Studion är också barnsäkrad från golv till tak. Ett av de två köken ska rivas så fort möjlighet finns och bli dansyta i stället.

– Vi gör allt för att på plats med fler barn. Och det är inte för sent att anmäla sig, vi gör undantag, säger Karoline Pettersson och skiner som en sol.

Läs också: Dansande barn och ungdomar fyllde tonhallen