Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karriärbästa för skidskytten Linn Persson i världscupen – blev åtta i Oberhof

Skidskyttets världscup drog under torsdagen vidare då det var dags för sprint i Oberhof.
Då var det Linn Persson som visade sig vara det starkaste svenska namnet för dagen.
Det efter att felfritt skytte lett till en åttondeplats – hennes bästa prestation i karriären.

Efter ett uppehåll över jul- och nyårshelgerna var det dags för skidskyttet att fortsätta sin världscup när de intog Oberhof för att damerna skulle göra upp i en sprint över 7,5 kilometer.

Ingen svenska hade något med segern att göra, men Linn Persson visade prov på fin form både i skyttet och åkningen.

Efter den första skjutningen, där hon sköt fullt, var Persson på plats 14 men efter fullt skytte i den andra skjutningen kunde hon klättra upp till en femteplats. En placering hon sedan bevakade in i mål, även om hon tappade tre placeringar och gick i mål som åtta, en minut och elva sekunder bakom segrarinnan Anastasija Kuzmina från Ryssland. Till tredjeplatsen saknades det 31 sekunder för Persson.

Tidigare bästa notering i världscupen för Persson var en 15:e plats. En notering hon nu alltså slog då hon tog karriärens första topp tio-placering.

Mona Brorsson, som bommade ett skott, blev 18:e bästa åkare medan Eliasbeth Högberg, även hon med en bom, slutade på plats 31.

Anna Magnusson slutade på plats 54 med en bom. Emma Nilsson blev femte och sista svenska i mål och slutade på plats 60 efter en bom.