Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kassaklirr för Ånge ridklubb och discgolfklubb – JAIK och Fränsta IK får nobben

Artikel 1 av 3
Bygdeavgiftsmedel Ånge hösten 2017
Visa alla artiklar

Ånge kommun är inte beredd att lägga bygdeavgiftsmedel till sökande föreningar utanför Ånge tätort, Naggen Folkets husförening undantaget. Det framgår av det förslag som lämnats vidare till Länsstyrelsen Västernorrland för beslut.

När kommunstyrelsens arbetsutskott gick igenom höstens ansökningar om bygdeavgiftsmedel så var det inte med någon större glipa som plånboken öppnades. När allt summeras så står blott 330 000 kronor i fördelningsförslaget som skickats vidare till Länsstyrelsen Västernorrland.

För Plus-kunder: Discgolfklubben i Ånge om det positiva beskedet: "Så fort vi har ett beslut i handen börjar vi jobba"

Summan är fördelad på tre föreningar, varav två investeringar är på anläggningar och områden som ägs av Ånge kommun – ridanläggningen på Forsön och grönområdet vid Åsgatan.

TV: Ånge discgolfklubb vill bygga bana vid Åsgatan (från september 2017).

I det sistnämnda fallet så är det nybildade Ånge discgolfförening som står som sökande, och där förslaget är att föreningen får 100 000 kronor av sökta 150 900 kronor.

Något mer får Ånge ridklubb, som åter beviljas bygdeavgiftsmedel för åtgärder vid ridanläggningen på Forsön.

Den här gången handlar det om renovering av paddocken, till vilket man föreslås få 150 000 kronor. Ett belopp som sånär på några tusenlappar också är vad som har ansökts om.

För Plus-kunder: Ånge ridklubb vill renovera paddock: "Behövs för att kunna expandera"

Ett betydligt större "svinn" är det då i förslaget som lämnats för den tredje och sista ansökan som arbetsutskottet anser ska få ta del av höstens bygdeavgiftsmedel. Avsändare är Naggens Folkets husförening, och förslaget är att de beviljas 80 000 kronor för komplettering av luftvärmepumpar samt utrymningsdörr.

Övriga ansökningar rekommenderas avslag eller har lagts vilande.

Genomför länsstyrelsen fördelningen enligt Ånge kommuns förslag så återstår 670 000 kronor i bygdeavgiftsmedel som lyfts över till potten för 2018.

Här är föreningarna som nekas bidrag:

► Bybergets Folkets husförening, 310 000 kronor, avslag. "Byggnaden är i behov av större renoveringsarbete än vad föreningen sökt medel för, samt verksamhet i lokalen bedrivs i liten utsträckning".

► Johannisbergs AIK, 440 000 kronor, avslag. "Undersökning av intresse och behov gällande pistmaskin hos övriga föreningar i kommunen är inte utrett".

► Överturingens Folkets husförening, 587 000 kronor, vilande: "Föreningen uppmanas att om behov finns återkomma med ansökan om investering i luftvärmepumpar".

► Fränsta IK, 650 000 kronor, vilande: "Bättre underlag/offerter önskas inför beslut"