Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Katter vettskrämda när villatjuvar slog till i Haga

Medan paret Janne Häggman och Åsa Lusth jobbade på nyårsdagen begicks inbrott i deras villa i Haga.
Två katter blev ordentligt skärrade av mötet med tjuvarna.

En sömnlös natt har passerat när ST på lördagen besöker paret hemma på Katarinavägen i Haga. Villan ligger på en hörntomt och det är gott om insyn och nära till grannar runt om.

Ändå var det här som tjuvar utan att upptäckas slog till någon gång mellan klockan 13.30 och 21.50 på nyårsdagen. När Janne och Åsa kom hem från arbetspasset på sjukhuset möttes de av vidöppna dörrar. Av rädsla för att möta tjuvarna valde de att invänta polis innan de gick in i huset.

– Det var grejor kringslängda huller om buller och svarta skomärken. Efter polisens tekniska undersökning har vi röja upp och än är vi inte klar, säger Åsa.

Bland det som stulits finns två stora platt-tv-apparater, surfplatta, guldklocka, plånbok med pengar, laptop, x-box tv-spelskonsol och en musikanläggning. Dessutom försvann tvååriga Miki. Hon är en chincilla/perser/birma som Åsa och Janne är kattvakt åt. Först efter närmare ett dygn dök hon plötsligt upp från sitt gömsle. Både Miki och hennes kompis, bondkatten Kira är märkbart påverkade av sina upplevelser.

– Kira var ordentligt tilltufsad och hade förmodligen kommit i vägen för tjuvarna. Nu går hon mest omkring och stryker kring oss och så brukar hon inte vara, säger Åsa.

Polisen har säkrat vissa spår efter förövarna, och själva kollar paret extra noga på olika köp- och säljsajter just nu. Men även om brottet klaras upp så kommer händelsen ta tid att smälta.

– Jag vet inte när jag kommer att sova här igen, det känns inte som mitt hem längre, säger Åsa Lusth.