Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KC imponerar – rejält

Det är inte var dag vi ser en lokal artist samarbeta med artister av den dignitet Rapper KC har lyckats dra ihop till sin andra platta, Vibes of Life.

Jamall Bufford, undergroundrappare från Michigan som har delat scen med Eminem, Mos Def och Talib Kweli, bjuder på sin vers i titelspåret. Rappt och hårt – men samtidigt eftertänksamt.

Promoe gör sitt intåg i feta Possibilities, skivans bästa låt tillsammans med Oh Myself.

kC säger själv att plattan utgår från honom själv vilket också är styrkan – men också dess största svaghet paradoxalt nog.

Ibland blir det för internt och uppbröstat och jag saknar de lite större målardragen. Och för att verkligen nå Nirvana hade skivan behövt något spår som sticker ut lite mer.

Men det är de två invändningar jag har.

Vibes of Life är en klockren produktion där det märks att varje spår har fått sig en rejäl dos kärlek.

Det är stabila beats med influenser från jazzen och soulen, Jag får känslan av att viss inspiration hämtats från New York-rapparen Action Bronson – eller mer kände Ghostface Killah.

Och sämre inspirationskällor än så finns det, milt sagt.

Nu är det bara hoppas att rapper kC kan slå igenom på allvar och inte bara vara hyllad av inbitna hipop-recensenter.

Så fort det inte går en hård basgång genom låtarna känns det som att vanliga svenssons inte lägger örat till och det här kan te sig en aning svårlyssnat för dem.

Vilket är synd – för det här är bra.

Riktigt bra.