Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD-politikern: "Omtaget var bara ett försäljningssätt för att tysta opinionen"

Landstingets politiker lovade efter den stora manifestationen i Kramfors i oktober 2015 omtag och dialog.
– Om detta har skett i tillräcklig omfattning råder olika meningar. Uppenbarligen tycker medborgarna i Ådalen inte att så har skett, säger Linnea Stenklyft (S), vice ordförande i landstingsfullmäktige från Junsele.

Det här är någonting som bland annat de i framtiden för Sollefteå sjukhus, de som planerar för en ny stor manifestation i Härnösand, trycker på ordentligt. De tycker inte att politikerna levt upp till sina löften. Långt därifrån:

– Skillnaderna i omtag jämfört med i höstas är obefintliga, hävdar till exempel Stefan Kanerva.

Läs också: Ambulansens standard avgörande för landstingets beslut

Kristdemokraternas ledamot i landstingsfullmäktige, Soledad Henriques från Örnsköldsvik, är inne på ungefär samma linje som Kanerva i sitt resonemang:

– Omtaget som Erik Lövgren (S) lovade var bara ett försäljningssätt som gjordes bara för att tysta ned opinionen. Jag trodde på det också, säger Soledad Henriques och fortsätter:

– Vi har pratat med fackliga organisationer och de intygar också att det inte förekommit någon bättre dialog än tidigare. Det som lovades var inte värt någonting utan man driver det här vidare på samma sätt. Jag tycker det är jättebra att folket agerar.

Läs också: Landstingets omtag verkar bara vara bluff

Linnea Stenklyft väljer en lugnare framtoning i sammanhanget:

– Att man reagerar är en förlängning av att man känner oro. Det visar på vikten av de här frågorna. Man vill ha en väl fungerande sjukvård och det ger man uttryck för.

Är du förvånad över att man tillgriper en ny manifestation?

– Nej, jag är inte förvånad. Det här är väl resultatet av frågor som varit levande under hela hösten och våren.

Läs också: Rejäl skattehöjning befaras i kommande storregionen: "Om vi ska få konkursbon på fötter"