Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KD riktar kritik mot landstingsmajoriteten: "Skrämmande att inte ta personalens varningssignaler på allvar"

Kristdemokraterna i landstinget är kritiska till hur majoriteten i landstinget har hanterat det så kallade omtaget i sjukhusfrågan, och menar att man inte alls har lyssnat till personalens idéer.

– Det är skrämmande att man inte tar medarbetarnas varningssignaler om orimliga arbetsvillkor och risker för patientsäkerheten på allvar, säger Mona Hammarstedt, gruppledare för Kristdemokraterna i landstinget, i ett pressmeddelande.

Kristdemokraterna har varit ute och lyssnat på personalföreträdare, och menar att deras intryck är att omtaget mest handlar om att träffa folk, inte om att lyssna in och ta till sig av goda idéer och tankar kring processen.

Mona Hammarstedt skriver att landstingets medarbetare förtjänar respekt och att politikerna måste bli bättre på att informera om förändringar i god tid, så att verksamheterna kan planera för strukturella förändringar och inför till exempel semestrar. Hon menar också att det behövs mer dialog och kommunikation, och att politikerna bättre behöver lyssna på och ta till sig idéer och tankar från personalen i landstinget.